Vår historia – vårt arv

Wermland Mechanics historia sträcker sig tillbaka till början av 1970-talet. Här läggs grunden för vår passion och entreprenörsanda. Det är lite ironiskt att vi som en fullfjädrad plåtmekanikleverantör startade med en trälåda.

02H62592

Nu blev du allt lite nyfiken, eller hur? Men den historien berättar vi gärna när vi träffas. Hör av dig när du inte kan hålla dig utan måste få veta hur detta hänger ihop.

Kontakt

Tidslinje

  • 1970 Verksamheten startas i Årjäng och är då en mekanisk verkstad.
  • 1979 köps bolaget av Inter Innovation som utvecklar och tillverkar kontanthanteringsmaskiner.
  • 1980-talet Leveranser av plåtmekanik och montering till kontanthanteringsmaskiner.
  • 1990-talet Bolaget säljs och ombildas under namnet Lars Höglund AB 1993 och blir då en kontraktstillverkare med plåtmekanik i fokus. Investeringar i maskiner och lokaler påbörjas.
  • 2000-talet Ytterligare investeringar för att öka automatiseringen och konkurrenskraften. Företaget säljs 2007 till WestBaltic-koncernen och byter namn till WestBaltic Components. TH Eurosupplier i Svanskog förvärvas och blir en del av koncernen. 
  • 2010-talet Hög investeringstakt. Bolaget säljs 2012 och byter då namn till Wermland Mechanics.

Kvalitet & miljö

Vi har arbetat med vår kvalitetssäkring av vår verksamhet långt innan man visste vad ett ISO-certifikat var.

Men vi började tidigt att arbeta enligt LEAN-principerna och försöker att hela tiden bli bättre. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2008 och  ISO 14001:2004

PDF Certifikat

 

 

Smart.

Våra kärnvärden är snabbhet, smidighet och effektivitet under kontroll.

Vi arbetar systematiskt med vårt eget Lean-koncept Smart som säkerställer ordning och reda och ständig förbättring med kunden i fokus. ”Från ax till limpa”, ”från start till mål” och ”cirkeln är sluten” är uttryck som beskriver hur viktigt det är att se helheten och säkerställa samspelet mellan olika delar av vårt erbjudande för att göra våra kunder nöjda. Det är vad Smart handlar om för oss.

Företagspolicy